Kulinarika

Jedilni list

Karkoli pri nas izberete, je ‘čisto’ drugače okusno. Firbas je sinonim za 100% sveže. In še kako okusno. Zagotavljamo popolno sledljivost vseh sestavin z lastne domačije, ki se jim smejo pridružiti le še izbrane z bližnjih kmetij. Če ste razpoloženi za hišni narezek, vam bomo postregli suho salamo, meso iz tünke, potrebušino, zaseko, pašteto, skutin namaz, lük, drobnjak in baziliko ter nepozabno šunkarico. Vse to bo spremljal pogrinjek iz treh vrst domačega kruha. No, to je bil le uvod.

S čim vse vas razvajamo?

Kako zveni živahna, barvna in okusna korenčkova omaka na pirinih svaljkih, ki jo bogati okus domačega zajčka? Ali svinjska pečenka, katere nadev je sočen in začinjen, omaka pa svetleča se, gladka in lahka? In domač krompir, slasten skutni štrukelj, še nedavno poskočno piščančje bedro, sočna ajdova, priloge, od korenja do pora, in presežek na krožniku – popečena rdeča pesa. Jedi, pripravljene na odprtem kaminu pod lesenim nadstreškom na vrtu imajo edinstven okus več. In zdaj k tistemu, ko rečemo ‘zapri oči’. Gibanca! Tukaj se preprosto vdate, tako se cedi, da ne morete več. Je iz več kot šestih plasti.

Ne. Ni gibanca tista, ki zaključi zgodbo. Ob jedi ali ob odhodu, v štüblu, vam postrežemo s sadovi naših sadovnjakov, kjer se, ko sadje zori, šibijo viljamovke. Hruškov sok je prepričal že mnoge, ne le goste pri nas, tudi tiste zahtevne v uglednih gostiščih, kjer ga tržimo. In vino, brez tega Firbas ne bi zadovoljil vseh želja, kljub vsemu kar zna in zmore. Vino, naše bele sorte, nas povezuje z okoliškimi pridelovalci in ponudniki vin, znamkama Marof in Steyer, s katerima smo povezani v skupini ponudnikov pod imenom GOURMET OVER MURA. Združujemo znanja in izkušnje, vsak vse tisto, v čemer je najboljši, z namenom, da bi gostom ponudili celovito izkušnjo, zaokrožen pogled na Slovenske gorice, navade, tradicijo, domiselnost, sodobnost in prijaznost.

Več informacij o našem jedilniku najdete tukaj, seveda nam pa lahko vsa vprašanja posredujete na info@firbas.com.