Biotermalna pot – Blaguško jezero – Sv. Jurij ob Ščavnici

Ste za odkrivanje preproste in čarobne lepote mehkih gričev in dolin na desni strani Mure? Od Male nedelje, preko Blaguškega jezera, Sv. Jurija ob Ščavnici, znanega po svojem mlinu na veter na Stari gori, vodi biotermalna pot. Predstavlja odkrivanje tiste poti, kjer je nekoč jezdil legendarni Sveti Jurij. Legenda o Juriju je zgodba o resničnem junaku, vitezu iz Kapadokije. Legenda temelji na poganskem izročilu o prihodu pomladi v deželo. Upodabljajo ga kot mladeniča v viteški opravi na belem konju s ščitom in sulico. V Svetem Juriju ob Ščavnici se je rodil književnik Edvard Kocbek (1904 – 1981). Mladost je tu preživel tudi književnik Bratko Kreft. Na poti najdete počitek in osvežitev v izletniškem raju, Blaguškem jezeru, ki prekipeva od življenja ob jezeru in v njem. Več o biotermalni poti na http://hiking-biking.eu/biotermalna-pot.aspx

Ostale zanimivosti v okolici

Pot med vrelci življenja

Malo je dežel, ki bi se lahko ponašale s tolikšnimi naravnimi vrelci kot področje Slovenskih goric in Obmurja. Naravne danosti v Negovi ponujajo s svojo lepoto krajine in bogastvom zemlje aktivne počitniške programe in športna doživetja v vseh letnih časih.

Več ...

Stara gora – mlin na veter in prikaz žetve na prostem

Stara gora je z domiselnostjo tamkajšnjih turističnih zanesenjakov zelo privlačna. V cerkvi sv. Duha so druge najstarejše orgle v Sloveniji, njena največja znamenitost pa je lesen mlin na veter.

Več ...

Negovski grad z zeliščnim parkom

Kulturni spomenik državnega pomena je arhitekturna, turistična ter poslovna atrakcija, priljubljena tako za poslovna srečanja, izobraževalno dejavnost, prireditve, kot za organizacijo praznovanj ter porok.

Več ...

Rimske gomile Cerkvenjak

Rimsko gomilno grobišče v Anželovem gozdu v Brengovi, arheološki park, velja za enega pomembnejših kulturnih spomenikov rimske civilizacije.

Več ...

Puhov muzej v Sakušaku

Slovenske gorice so dale veliko znamenitih Slovencev, med katerimi ima častno mesto Janez Puh. Na kraju, kjer je nekoč stala Puhova rojstna hiša, je danes muzej.

Več ...

Muzejska zbirka Feliksa Rajha

Oglejte si zbirko Feliksa Rajha, ki obsega kar 800 različnih eksponatov.

Več ...