Rimske gomile Cerkvenjak

Ali ste vedeli, da so v naši neposredni bližini ohranjene celo rimske gomile? Rimsko gomilno grobišče v Anželovem gozdu v Brengovi, arheološki park, velja za enega pomembnejših kulturnih spomenikov rimske civilizacije. Grobišče izpred 1800 let obsega 15 gomil, ki so okrogle oblike. O najdbah v gomilah ni podatkov, razen iz ene grobnice v kateri so bili odlomki keramike (ostanki loncev, vrča, skodelice, čaše, skodele na nogi, trinožne skodele) in rimski (bronasti) novec cesarja Hadrijana (odkril jih je dr. Vlado Lorber). Pri arheološkem parku je zgrajen tudi turistični objekt, kjer so razstavljeni lokalni spominki.

Ostale zanimivosti v okolici

Pot med vrelci življenja

Malo je dežel, ki bi se lahko ponašale s tolikšnimi naravnimi vrelci kot področje Slovenskih goric in Obmurja. Naravne danosti v Negovi ponujajo s svojo lepoto krajine in bogastvom zemlje aktivne počitniške programe in športna doživetja v vseh letnih časih.

Več ...

Biotermalna pot – Blaguško jezero – Sv. Jurij ob Ščavnici

Ste za odkrivanje preproste in čarobne lepote mehkih gričev in dolin na desni strani Mure?

Več ...

Stara gora – mlin na veter in prikaz žetve na prostem

Stara gora je z domiselnostjo tamkajšnjih turističnih zanesenjakov zelo privlačna. V cerkvi sv. Duha so druge najstarejše orgle v Sloveniji, njena največja znamenitost pa je lesen mlin na veter.

Več ...

Negovski grad z zeliščnim parkom

Kulturni spomenik državnega pomena je arhitekturna, turistična ter poslovna atrakcija, priljubljena tako za poslovna srečanja, izobraževalno dejavnost, prireditve, kot za organizacijo praznovanj ter porok.

Več ...

Puhov muzej v Sakušaku

Slovenske gorice so dale veliko znamenitih Slovencev, med katerimi ima častno mesto Janez Puh. Na kraju, kjer je nekoč stala Puhova rojstna hiša, je danes muzej.

Več ...

Muzejska zbirka Feliksa Rajha

Oglejte si zbirko Feliksa Rajha, ki obsega kar 800 različnih eksponatov.

Več ...