Jedilni list

Cenik

Na naši domačiji pričaramo oblike, vonje in okuse, ki nam jih daje narava, za vas jih pa postrežemo in sveže pripravimo z veliko mero domačnosti, veselja in izvirnosti. Z lastnega vrta, iz sadovnjaka in iz hleva vas bomo razvajali s svežo sezonsko zelenjavo, z domačim mladim sirom, mesom in iz tünke, kislo juho, knedlčki iz kvašenega testa, kolinami in pečenko, dušenim zajcem, gibanico, kruhom, zeliščnimi namazi, pašteto, marmeladami, sadjem, bučnim oljem in drugimi dobrotami.

Ob hišnih specialitetah boste uživali v spremljavi naših domačih vin (beli pinot, renski rizling, rumeni muškat in zvrsti), hruškovem žganju, bolj sladkosnedi pa v hruškovem soku viljamovk iz našega sadovnjaka.

Če se ne morete odločiti, kaj iz naše ponudbe izbrati za zajtrk, kosilo, večerjo, ali kakšen meni sestaviti za praznovanje v večjem številu (sprejmemo skupine do 60 oseb), za nasvet povprašajte gospodarico Marjano, ki vam bo z veseljem pomagala. Ponosni delimo z vami, da smo domačija Firbas prejemniki številnih priznanj, med drugimi: znak kakovosti – Dobrote slovenskih kmetij, zlato priznanje za tünko, orehovo potico in beli kruh – Dobrote slovenskih kmetij, srebrno priznanje za mladi sir – beli majski sir – Dobrote slovenskih kmetij, srebrno in bronasto priznanje za meso iz tünke – Dobrote slovenskih kmetij, Naj kmetija in kolesarjem prijazna turistična kmetija.

Gostje, nastanjeni v apartmajih, boste deležni ‘paketa rahla večerja’; sveže juhe, ki vas bo pričakala v apartmaju, da si jo le pogrejete, ter dopolnite obrok še z vnaprej pripravljeno solato ter domačim kruhom.