Mnenja gostov

Pogovarjajo se in pišejo o nas ...

Rene Mlekuž

39, Ljubljana, Slovenija

Za razliko od prejšnjih let, smo se letos odločili počitnice preživeti na domačiji. Predvsem zato, ker vedno bolj gledamo na to, kaj jemo in kako je pridelano, poleg tega pa, da smo z otroci v naravi in v stiku z živalmi, ki jih oba otroka obožujeta. Vse to, poleg zelo prijaznega in ustrežljivega osebja smo našli na Domačiji Firbas. Preživeli smo krasne dneve in se zagotovo še vrnemo!

Lp Rene

Neisha-Neža Buh

32, Ljubljana, Slovenija

“Zelo priporočam obisk kmetije Firbas- svojevrstno doživetje, raj za počitek ter crkljanje brbončic.Vsekakor sta pa prijazna postrežba in vzdušje pika na i. Toplo priporočam.” Neisha

Prof. dr. Janez Bogataj

67, Ljubljana, Slovenija

V sodobnem turizmu in z njim povezani kulinariki pogosto poudarjamo lokalno, regionalno in prehranjevanje, ki je povezano z letnimi časi. Vse to troje sooblikuje vsebino in ponudbo na turistični kmetiji Firbas. Na kratko bi lahko rekel, da je ta kmetija primer izrazite, pristne slovenjegoriške in slovenske gostoljubnosti v okolju, kjer si narava in ljudje na izvirne načine podajajo roke!

prof.dr. Janez Bogataj

Drive&Style

2018

Na kmetijo prihajajo gostje, ki si želijo pristnega stika z naravo in domačnosti, pa naj bo to samo za eno popoldne ali več dni. Okolica ponuja številne poti za kolesarjenje in sprehod, odbojko na mivki, nogomet, namizni tenis, streljanje z lokom ali pa preprosto uživanje v senci pod orehom. Bolj delovno razpoloženi jim lahko pomagate tudi pri vsakdanjih kmečkih opravilih ali ob spremstvu gospodarjev sprehodite njihove konje.

Preberi na Drive&Style.si

Nedelo

24. 8. 2015

Firbasova kmetija je kot turistična domačija vzorčno urejena. Narezek ni na plošči, temveč na deski. Sir ni iz vrečke, temveč je od krave, vsak petek se pri babici in sosedu za mladi sir nabere 30 litrov mleka. In ob suhi salami, mesu iz tünke, potrebušini, zaseki, pašteti, skutnem namazu, lüku, drobnjaku in baziliki je tudi šunkarica! Ni kaj, priznam, prvič sem jedel domačo šunkarico. Vse aktivnosti, ki jih je kmetija polna, od lokostrelstva do zlaganja kamnov iz Mure, od kolesarjenja na starih kolesih po okolici do dirkanja na tomu vinkoviću (starem traktorju) med senenimi kopicami, so enako pomembne kot popolna sledljivost vseh sestavin z lastne domačije, ki se jim smejo pridružiti le še izbrane z bližnjih kmetij.

Preberi na delo.si

220 stopinj poševno

27. 5. 2015

Družina Firbas poskrbi za prijetno nastanitev, izvirno hišno in regionalno kulinariko ter ostale vsebine, ki jih ponuja življenje na kmetiji. Zato ne preseneča, da imajo dva znaka specializirane ponudbe na kmetiji in sicer za družine z otroki in za kolesarje prijazno kmetijo. K Firbasovim prihajajo gostje, ki si želijo stika z naravo in domačnosti. Naj bo to samo eno popoldne ali več dni. Prav zato sledijo zastavljeni viziji, da gostom ponudijo tisto, kar lahko pridelajo sami in dejansko izvira iz njihove kmetije.

Preberi na 220stopinjposevno.com

@endsectionr Domačija Firbas Mnenja gostov – Firbas