2-dnevne sanje

Rezervacije

S(P)ANJE NA SENIKU DOMAČIJE FIRBAS V COGETINCIH

V objemu zelenih goric, domače zemlje in živali. Dotik kmetske estetike in vzorčne urejenosti. Vse se začne v štüblu.

 

Na inovativni Domačiji Firbas izhajamo iz sebe, svojega kraja in narave. Kaj kmalu po vašem prihodu se bodo tukajšnji mir, pristnost in odprtost naselili tudi v vas. Pečat doživetjem, ki jih boste okusili, bo najprej dal gostoljuben sprejem v štüblu kjer boste okusili prve dobrote s kmetije: prigrizek in domači gosti hruškov sok. Začutili boste utrip živali in svežino zelenja, kmetsko estetiko, vzorčno urejenost, toplino lesa, mojstrovine ročnega dela vključno s skrbjo za rože in živali ter urejenost vrta, od koder izvirajo okusi doma pridelane hrane. Že do sem, do slastne večerje s 3 hodi iz svežih sestavin iz lastnega vrta bi ponekod bilo dovolj. A ne pri Firbasu. Tukaj se zabavni del šele dodobra začne.

 

Po poživljajočem čebru v naročje sanj na seniku

 

Zakurili boste ogenj za svoj poživljajoč čeber pod zvezdami (kad na prostem), po sproščanju pa zlezli na senik. V slami, lesu ter tkanini kreativno oblikovana prostorna spalnica vas bo presenetila s spalno oazo iz sena, kjer se boste v objemu naravnega in mehkega zazibali v spanec. Vaša jutranja budilka bo utrip živali. Nežno prebujanje v sozvočju z naravo ter s kraljestvom živali, ki jih boste lahko nakrmili, za tem pa se predali zdravemu Firbas zajtrku. Po tem – pa kaj? Sproščanje na terasi ali pod krošnjami viljamovk, morda se pa podate z e-kolesom, ki si ga lahko pri nas izposodite, do bližnjih znamenitosti, tudi zdravilnih vrelcev. Dobrodošli v Cogetincih! Pri nas je drugače. Tu smo bližje zvezdam. Do njih segamo z višjega nadstropja – iz avtentičnega senika.

O paketu v par stavkih

 

Ekskluziven paket spanja na seniku in doživetij na domačiji Firbas vključuje sprejem in dobrodošlico v štüblu, voden ogled vseh kotičkov domačije, kurjenje ognja za poživitev in relaksacijo v čebru, sveže pripravljeno večerjo s tremi hodi iz domačih sestavin, eno nočitev na seniku nad hlevom, jutranje krmljenje domačih živali, Firbas zajtrk, možnost športnih aktivnosti na domačiji, sproščanje na terasi in v sadovnjaku viljamovk ter izposojo e-koles za raziskovanje okolice (2h najem).

O paketu na dolgo

 

Program vključuje:

  • Sprejem v domačem štüblu, kjer boste okusili prve dobrote s kmetije: prigrizek in domači gosti hruškov sok.
  • Voden ogled domačije, na katerem spoznate vrt in njivo – izvor hrane na domačiji, sadovnjak viljamovk ter zgodbo o hruški, zeliščni vrt, igrišča, glamping hiške, ročno izdelane kadi za čebranje na prostem, dedkovo kolarsko delavnico ter druge ročno izdelane unikatne predmete, ter za mnoge najpomembnejše, pridete v stik z živalmi! Pričakujejo vas krave, konji, ovce, zajci, race, muce, pes; vsi vas bodo zelo veseli.
  • Priprava in navodila za kurjenje ognja za večerno čebranje – poživitev v leseni kadi.
  • Večerja s tremi hodi, pripravljena iz dobrot s kmetije, skrbno pridelane in pripravljene jedi, 100% sveže z lastnega vrta, iz sadovnjaka in iz hleva (obvezno sezonska juha z vrta, glavna jed in solata ter Firbasova gibanica).
  • Sproščujoča kad, pardon čeber. V naravi. Pod zvezdami.
  • S(p)anje na seniku nad hlevom, občutek postelje, pristen dotik narave, nad utripom živalmi.
  • Jutranje krmljenje domačih živali in pristen stik s domačijo.
  • Firbas zajtrk (dobrote s kmetije, črni kruh, namazi, čaj, kava, sok, mesnine in sveža zelenjava).
  • Možnost športnih aktivnosti na domačiji ter izposojo e-koles za raziskovanje okolice (2h najem v ceni paketa) ali zgolj sproščanje na terasi, v sadovnjaku viljamovk ali ob bazenu.
  • Možnost nakupa izdelkov, pridelkov in spominkov v trgovinici – štüblu.

Celotno doživetje je vodeno. Z vami bom vodnik Bojan Firbas, mladi gospodar domačije, na kateri sem od malih nog navezal stik z našim krajem, ljudmi in zemljo, iz katere izhajamo. Pri svojem delu sem prijazen, spoštljiv, strokoven, rad se pošalim in z veseljem prisluhnem vašim željam. Dobrodošli!

 

Kdaj, kje, cena

 

Čas:

Na dan prihoda vas ob 15. uri pričakamo s sprejemom v domačem štüblu, sledi razvajanje za vsa čutila med nebom in zemljo vse do 11h drugega dne, ko zapustite senik. Domačija vam je še cel dan na voljo za sproščanje, lahko pa se odločite za brezplačni najem e koles (do 2h brezplačni najem) in raziskovanje okolice z vetrom v laseh.

Dobrodošli pri nas od začetka aprila do konca oktobra, ko je pri nas najlepše.

Lokacija:

Domačija Firbas, Cogetinci 60, Cerkvenjak.

Kako nas boste najlažje našli: Smo na tromeji Radgone, Cerkvenjaka in Sv. Jurija. S pomurske avtoceste pri Svetem Juriju ob Ščavnici vas vodi do Domačije Firbas med Blaguškim in Negovskim jezerom dobro označena pot.

Cena:

Cena za 2 odrasli osebi: 290,00 EUR za 2 osebi

Cena za 6 odraslih oseb: 660,00 EUR za 6 oseb

Otroci do 4. leta starosti brezplačno. Otroci od 4. do 15. leta starosti 50% ceneje. Otroci nad 15 let se štejejo kot odrasle osebe.

Cena ne vključuje DDV, ki znaša 9,5%.

 

Kaj prinesti s seboj – priporočila:

Udobna oblačila; kravate, salonarje lahko pustite doma.
Predlog obutve – bosih nog naokrog, superge za kolo.
Ne pozabite na kopalni plašč, kopalke, natikače, brisačo, kremo za sončenje.