Muzejska zbirka Feliksa Rajha

Feliks Rajh ima svojo muzejsko zbirko razstavljeno v cerkvenjaški krasotici – kakor nekateri pravijo Tušakovi domačiji. Pred več kot 20 leti je nastala njegova prva zbirka, ki je obsegala samo nekaj deset predmetov. Današnja zbirka obsega kar 800 različnih eksponatov. Tako v zbirki najdemo staro pohištvo, gospodinjske pripomočke in orodje, manjše delovne stroje, glasbila, orožje, fotografije,… Najstarejši primerek sta zagotovo NEOLITSKI sekiri, najdeni v bližnjih Andrencih. Zbirka predstavlja le delček v mozaiku zgodovine in načinu življenja v Cerkvenjaku in okolici.

Ostale zanimivosti v okolici

Pot med vrelci življenja

Malo je dežel, ki bi se lahko ponašale s tolikšnimi naravnimi vrelci kot področje Slovenskih goric in Obmurja. Naravne danosti v Negovi ponujajo s svojo lepoto krajine in bogastvom zemlje aktivne počitniške programe in športna doživetja v vseh letnih časih.

Več ...

Biotermalna pot – Blaguško jezero – Sv. Jurij ob Ščavnici

Ste za odkrivanje preproste in čarobne lepote mehkih gričev in dolin na desni strani Mure?

Več ...

Stara gora – mlin na veter in prikaz žetve na prostem

Stara gora je z domiselnostjo tamkajšnjih turističnih zanesenjakov zelo privlačna. V cerkvi sv. Duha so druge najstarejše orgle v Sloveniji, njena največja znamenitost pa je lesen mlin na veter.

Več ...

Negovski grad z zeliščnim parkom

Kulturni spomenik državnega pomena je arhitekturna, turistična ter poslovna atrakcija, priljubljena tako za poslovna srečanja, izobraževalno dejavnost, prireditve, kot za organizacijo praznovanj ter porok.

Več ...

Rimske gomile Cerkvenjak

Rimsko gomilno grobišče v Anželovem gozdu v Brengovi, arheološki park, velja za enega pomembnejših kulturnih spomenikov rimske civilizacije.

Več ...

Puhov muzej v Sakušaku

Slovenske gorice so dale veliko znamenitih Slovencev, med katerimi ima častno mesto Janez Puh. Na kraju, kjer je nekoč stala Puhova rojstna hiša, je danes muzej.

Več ...