Stara gora – mlin na veter in prikaz žetve na prostem

Stara gora je z domiselnostjo tamkajšnjih turističnih zanesenjakov še bolj privlačna in sicer osem partnerjev oziroma domačih pridelovalcev in izdelovalcev domačih dobrot, vin in drugih lokalnih izdelkov, sodeluje pri ponudbi v lepo urejeni trgovini ob degustacijskem prostoru v kleti stare osnovne šole na Stari Gori. V cerkvi Sv. Duha iz leta 1697 so druge najstarejše orgle v Sloveniji. Na Stari gori vsako poletje pripravijo Žetev zlatega klasa – turistično-etnološko prireditev prikaza žetve po starem. Njena največja znamenitost je pa vsekakor lesen mlin na veter.

Ostale zanimivosti v okolici

Pot med vrelci življenja

Malo je dežel, ki bi se lahko ponašale s tolikšnimi naravnimi vrelci kot področje Slovenskih goric in Obmurja. Naravne danosti v Negovi ponujajo s svojo lepoto krajine in bogastvom zemlje aktivne počitniške programe in športna doživetja v vseh letnih časih.

Več ...

Biotermalna pot – Blaguško jezero – Sv. Jurij ob Ščavnici

Ste za odkrivanje preproste in čarobne lepote mehkih gričev in dolin na desni strani Mure?

Več ...

Negovski grad z zeliščnim parkom

Kulturni spomenik državnega pomena je arhitekturna, turistična ter poslovna atrakcija, priljubljena tako za poslovna srečanja, izobraževalno dejavnost, prireditve, kot za organizacijo praznovanj ter porok.

Več ...

Rimske gomile Cerkvenjak

Rimsko gomilno grobišče v Anželovem gozdu v Brengovi, arheološki park, velja za enega pomembnejših kulturnih spomenikov rimske civilizacije.

Več ...

Puhov muzej v Sakušaku

Slovenske gorice so dale veliko znamenitih Slovencev, med katerimi ima častno mesto Janez Puh. Na kraju, kjer je nekoč stala Puhova rojstna hiša, je danes muzej.

Več ...

Muzejska zbirka Feliksa Rajha

Oglejte si zbirko Feliksa Rajha, ki obsega kar 800 različnih eksponatov.

Več ...